Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


I samband med invigningen av Friidrotts-SM uppmärksammades det faktum att Norrköpings Friidrottsarena blivit den tolfte certifierade friidrottsanläggningen i Sverige.
 
Tävlingen i ungerska Székesfehérvár kom endast två dagar efter urladdningen i diskusfinalen på SM för Ståhl och Pettersson samtidigt som Armand Duplantis hoppade 6.10 i Polen och ingen av de tre svenskarna lyckades prestera resultat i samma nivå.
 
Fyra aktiva – Kim Amb, Fabian Delryd, Wictor Petersson och Gabriel Wallmark – tvingas lämna återbud till EM. "Supertrist! Men i stort fick vi många positiva formbesked den gångna helgen", säger förbundskapten Kajsa Bergqvist.
 
Armand Duplantis avstod SM och i stället hoppade han 6.10 under Diamond League i Polen för två dagar sedan. Samma dag kastade både Simon Pettersson och Daniel Ståhl över 70 meter i diskus på SM och i kväll tävlar alla tre i ungerska Székesfehérvár.
 
Lovisa Lindh och Hanna Hermansson ska springa EM i München men på SM i Norrköping var det Örgryte IS Wilma Nielsen som var starkast och kunde ta hem SM-guldet på 800 meter.
 
I den sista omgången slog Vanessa Kamga till med nya personliga rekordet 60.33, ett resultat som också förde upp Hässelbykastaren till SM-guldet. "Så grymt kul! Vilken tävling! Och att göra det i sista är ju något väldigt speciellt", jublar Vanessa.
 
Förhandsfavoriten Khaddi Sagnia fick nöja sig med ett SM-silver när Maja Åskag klev fram och visade klassen. Ofattart kul! Första SM-guldet i längd och det var inte något jag räknade med när jag åkte hit", säger Maja som ska hoppa tresteg på EM.
 
16-åriga William Trulsson har haft en spektakulär säsong med personligt rekord på 20.86 och guld vid EYOF. I Norrköping blev han även svensk mästare för första gången.
 
Hammarbys Grete Ahlberg försvarade sitt SM-guld i slägga och nådde som längst 66.50. "På SM är det medaljerna som gäller, så jag är jättenöjd", säger en nedtränad Grete.
 
Andreas Kramer var bestämd från början i finalen på 800 meter och gick till spets direkt och höll hela vägen in i mål till sitt sjätte raka SM-guld.
 
Fanny Roos har vunnit samtliga SM-tävlingar i kula sedan 2014. Dagen efter att hon satte nytt svenskt rekord i Polen kom ännu ett guld för Malmöstjärnan. På herrsidan blev Spårvägens Jesper Arbinge svensk mästare för första gången.
 
Bollnäs Martin Jansson, Tobias Jonsson och Lina Hedberg tog alla guld vid parafriidrotts-SM i Norrköping under söndagen. Jansson och Hedberg vann 800m-loppet i I-20-klassen. Och Jonsson vann 100m i S-12-klassen. ”Det känns jättebra”, säger Martin.
 
Både Lisa Lilja från Ullevi FK och Julia Henriksson, IFK Helsingborg, ska representera Sverige på 200 meter vid EM i München om drygt en vecka och i Norrköping var det Lisa som var snabbast och tog hem SM-guldet.
 
När förhandsfavoriterna Gabriel Wallmark och Jesper Hellström drog sig ur trestegsfinalen på grund av skadekänningar var det Lukas Edqvist som klev fram och blev svensk mästare.
 
Herrarnas stavtävling blev en långdragen historia där samtliga medajörer till slut hade satt nya personliga rekord. Ullevis Robin Jacobsson hoppade 5.27 och försvarade SM-titeln. "Det känns sjukt kul!" säger Robin.
 

 

Kontaktinfo

IK Ymer Friidrott
Erikslundsplatsen 1
50631 Borås

Karta

Telefon:
0793-375681 Kansli/vaktmästeri
0793-345618 Kansli

E-post:
friidrott@ikymer.se

Bankgiro:
927-5975 

 
Arrangemang
 

 
 
Huvudsponsorer

Postadress:
IK Ymer - Friidrott
Erikslundsplatsen 1
50631 Borås

Besöksadress:
Erikslundsplatsen 1
50631 Borås

Kontakt:
Tel: 0793375681
E-post: friidrott@ikymer.se