Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Få insyn i hur OCR-året 2022 ser ut. Måndagen 31 januari bjuder Svensk Friidrott in till webbinarium där tävlingskalendrar, landslagsledare och RM står på schemat bland annat.
 
Totalt åtta motioner har inkommit inför Förbundsårsmötet – nu finns samtliga att läsa på friidrott.se.
 
Armand Duplantis är årets manlige idrottare, årets nykomling i svensk idrott heter Maja Åskag och årets ledare är diskusprofessorn Vésteinn Hafsteinsson. Stort grattis hela trion!
 
Ikväll är det dags för den årliga Idrottsgalan där de svenska idrottshjältarna ska hyllas för fjolårets prestationer och framgångar. Strålkastarljuset kommer ofta att riktas mot Svensk Friidrott.
 
Med anledning av den ökade spridningen av coronasmitta har Svensk Friidrott i samråd med arrangören KFUM Örebro Friidrott beslutat att begränsa ISM i mångkamp den 5-6 februari till enbart senior- och juniorklasserna (22 och 19 år).
 
Har du ännu inte deltagit i Jerringomröstningen? Klockan 12.00 stänger den andra röstningsomgången.
 
I slutet av mars är det dags för Förbundsårsmötet och den 15 januari var deadline för att nominera kandidater till styrelsen, lekmannarevisorer och/eller kandidater till disciplinnämnden. Här ser ni alla nomineringar.
 
Rekordkampen på 10 km fortsätter. På söndagsmorgonen tog Sarah Lahti tillbaka det svenska rekordet på 10 km landsväg när hon sprang på 31:18 på Ibiza. En sänkning av Bahtas väldigt unga rekord med fyra sekunder.
 
Växjö friidrottsgymnasium söker lärare/tränare.
 
Minskade startfält vid mästerskap förstör mångkampen. Ta in fler aktiva. Det var Fredrik Samuelssons budskap till Europeiska Friidrottsförbundet. Nu, efter massiv support, har han hörsammats. Större startfält blir verklighet vid IEM 2023.
 
SVENSK FRIIDROTT MÖTER. Den här veckan gästas podden Svenska Friidrottare av stjärnskottet Maja Åskag. Det vill du inte missa!
 
Friskis&Svettis har varit en del av Svenska Friidrottsförbundet sedan 80-talet. Nu står det klart att samarbetet fortsätter – och utvecklas. Flera utvecklingsområden har identifierats och målet är att tillsammans bidra till ännu bättre folkhälsa.
 
Den 1 januari förvandlades 23 distrikt till nio vilket bl a resulterat i ny årsstatistik för seniorer, juniorer, ungdomar och veteraner.
 
GÖR ER RÖST HÖRD! Förbundsårsmötet anordnas den 26-27 mars. Här kommer en sista påminnelse om att 15 januari är deadline för motioner liksom för nomineringar till förbundsstyrelsen och disciplinnämnden.
 
Tävlings- och arrangemangskommittén har lämnat uppdrag till förbundskansliet att utreda hur mästerskapsstrukturen för ungdomar och juniorer (12–22 år) inom Svensk Friidrott bör se ut från och med inomhussäsongen 2023. Nu kan du göra din röst hörd.
 

 

Kontaktinfo

IK Ymer Friidrott
Erikslundsplatsen 1
50631 Borås

Karta

Telefon:
0793-375681 Kansli/vaktmästeri
0793-345618 Kansli

E-post:
friidrott@ikymer.se

Bankgiro:
927-5975 

 
Arrangemang
 

 
 
Huvudsponsorer

Postadress:
IK Ymer - Friidrott
Erikslundsplatsen 1
50631 Borås

Besöksadress:
Erikslundsplatsen 1
50631 Borås

Kontakt:
Tel: 0793375681
E-post: friidrott@ikymer.se